Velg riktige farger til ditt nye nettsted.

Adobe Color CC

Adobe Color-tjenesten hjelper deg med å velge harmoniske og tiltalende fargekombinasjoner for designprosjektene dine. Adobe Color er integrert til høyre i Photoshop i form av en tilleggsmodul som gjør det mulig å opprette, lagre og få tilgang til fargetemaer. Du kan også utforske de mange offentlige fargetemaene som er tilgjengelige på Adobe Color, og filtrere dem på ulike måter: Mest populære, Mest brukte, Tilfeldig, temaer du har offentliggjort, eller temaer du har likt tidligere. Når du har funnet et tema du liker, kan du redigere det og lagre det blant temaene dine eller legge det til i fargekartene dine i Photoshop.

I tillegg til i Photoshop er tilleggsmodulen Adobe fargetemaer for øyeblikket tilgjengelig i to andre Creative Cloud skrivebordsprogrammer: Adobe InDesign og Adobe After Effects. Temaer som lagres i Creative Cloud-biblioteker fra disse skrivebordsprogrammene, mobilapper som Capture CC eller ved hjelp av Adobe Color-webområdet, er lett tilgjengelige i Photoshop.

Få tilgang til panelet Adobe fargetemaer

  • Velg Vindu > Tilleggsmoduler > Adobe fargetemaer i Photoshop.

  1. Klikk Utforsk-fanen i panelet Adobe fargetemaer. Utforsk-fanen viser som standard alle offentlige fargetemaer.
  2. Hvis du vil, kan du filtrere fargetemaene etter kategori og tidsramme. Bruk søkefeltet hvis du leter etter et bestemt tema.

Opprette og lagre et fargetema

  1. Klikk Opprett-fanen i panelet Adobe fargetemaer.
  2. Velg fargeregelen du vil basere temaet på: Analog, Monokromatisk, Triadisk, Komplementær, Sammensatt, Nyansert eller Egendefinert.

Analog  Bruker farger som er ved siden av hverandre på fargehjulet. Analoge farger passer vanligvis godt sammen og er harmoniske og behagelige å se på.

Bildet viser en figur av analog fargevelger
Eksempel: Analog fargeregel

Monokromatisk

Bruker variasjoner i metning og lysstyrke innenfor én enkelt farge. Når du bruker denne fargeregelen, blir du gitt fem farger med samme kulør (eksempel: H:182), men med forskjellige metnings- og lysstyrkeverdier. Monokromatiske farger går godt sammen og gir en beroligende effekt.

Triadisk

Bruker farger som er jevnt fordelt rundt tre punkter med like lang avstand mellom hverandre på fargehjulet. Når du bruker denne fargeregelen, blir du gitt to farger med samme kulør, men med forskjellige metnings- og lysstyrkeverdier fra det første punktet på fargehjulet (eksempel: HSB: 182, 90, 45 og HSB: 182, 100, 75), to fra det andre punktet på fargehjulet (HSB: 51, 90, 55 og HSB: 51, 95, 45) og én farge fra det tredje punktet (HSB: 321, 90, 79). Triadiske farger er ofte i kontrast med hverandre (ikke i like stor grad som komplementære farger), men gir likevel et harmonisk inntrykk når de brukes sammen.

Eksempel: Triadisk fargeregel

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *